Διατροφή στην ενήλικη ζωή

Η ισορροπημένη διατροφική συμπεριφορά στην ενήλικο ζωή είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί μας θωρακίζει απο την ανάπτυξη χρόνιων νοσημάτων όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η υπέρταση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα κ.τ.λ.

Η υπερβολική πρόσληψη ενέργειας, η διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, η χαμηλή κατανάλωση φρούτων-λαχανικών και φυτικών ινών και συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ φαίνεται να είναι οι συνήθεις ύποπτοι. Ωστόσο η εγκαθίδρυση υγιεινών συνηθειών διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στη πρόληψη και την αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων και εξασφαλίζει διατήρηση υγείας, περιορισμό των παραγόντων κινδύνου και ποιότητα ζωής.

Σκοπός λοιπόν της υπηρεσίας είναι η διατροφική αξιολόγηση και καθορισμών των αναγκών, καθώς και ο σχεδιασμός εξατομικευμέμου προγράμματος διατροφής βάση των προτιμήσεών σας με σκοπό την κάλυψη των αναγκών και αντιμετώπιση αλλείψεων.

Δείτε επίσης

Διατροφή στη τρίτη ηλικία

Οι υγιεινές συνήθειες και η κατάλληλη διατροφή στην τρίτη ηλικία συσχετίζονται άμεσα με την ποιότητα ζωής και τη μακροζωϊα.

Εγκυμοσύνη και θηλασμός

Ο ρόλος της διατροφής στην ανάπτυξη του εμβρύου καθώς και στο μακροπρόθεσμο επίπεδο της υγείας του είναι καθοριστικός.

Διατροφή στη παιδική ηλικία

Η παιδική ηλικία αποτελεί περίοδο ορόσημο για τη διατροφική εκπαίδευση του παιδιού και την εγκαθίδριση υγιεινών συνηθειών διατροφής.